2016 JEEP® GRAND CHEROKEE SRT® NIGHT

EXTRA STYRKA

Perfekt körning. Upplev maximala prestanda med ultrapremium komfort. Ett team av ingenjörer och formgivare från Street and Racing Technology skapade ett nytt koncept för Jeep® Grand Cherokee.

SPORTIG OCH AGGRESSIV VID FÖRSTA ANBLICKEN

Stå i centrum för uppmärksamheten tack vare den framträdande personligheten, den tydliga stilen och det djärva ”mörklagda” frontpartiet som karakteriserar Grand Cherokee SRT® Night. Imponeras av de blanksvarta ytorna och de distinkt sportiga strålkastarna på frontgrillen och frontens nedre detaljer. Ljusa LED-varselljus och körriktningsvisare gör bilens främre parti till ett oförglömligt ansikte.

SRT® NIGHT – VIKTIGA DETALJER

 • jeep-grand-cherokee-srt-night-hemi-engine
  LÄS MER
  6.4L HEMI® - motor
  6.4L HEMI® - motor med 468 hästkrafter
  Känn den massiva styrkan i 6.4L HEMI® V8-motorn med effektiv 8-stegad automatväxellåda. Utnyttja läget för helelektronisk automatisk växling eller växla uppåt och nedåt med växelpaddlarna på ratten. Eco Mode och bränslebesparande teknik i samverkan bidrar till såväl kraft som effektivitet.
 • LÄS MER
  Racinginspirerad interiör
  Racinginspirerad interiör
  2016 Jeep® Grand Cherokee SRT® Night ger dig nytt självförtroende med en fantastiskt kombination av utvalt skinn, stil och funktion. En ny modell kräver nya detaljer som den klassiskt formgivna spaken och smidig åtkomst till Uconnect® Performance Pages med en speciell SRT-knapp.
 • LÄS MER
  SRT® - Exklusiv exteriör
  SRT® - Exklusiv exteriör
  Skilj dig från mängden i nya 2016 Grand Cherokee SRT® Night som visar sin aggressiva och sportiga stil med den mattsvarta grillen och Jeep®-loggan överst.
 • LÄS MER
  Brembo-bromspaket
  Brembo högpresterande bromssystem
  Det högpresterande bromssystemet från Brembo med låsningsfria skivbromsar på alla fyra hjulen är en garanti för säkerhet och prestanda. Massiva 15-tums rotorer fram med 6-kolvs bromsok, och 13,8-tums rotorer bak med 4-kolvs bromsok, rödlackade för att visa upp hela sin kraft.

HÄSTKRAFTER TILL MAX

jeep-grand-cherokee-srt-night-engine

Känn styrkan

6.4L HEMI® V8-motorn levererar hela 468 hästkrafter/344 kilowatt via en effektiv 8-stegad automatväxellåda. Växla uppåt och nedåt med växelpaddlarna på ratten eller använd helt enkelt läget för helelektronisk automatisk växling. Den här nya modellen har en ny lädertrimmad, polystabil elektronisk spak för växling. Eco Mode och bränslebesparande teknik bidrar till samtidig tillförsel av kraft och effektivitet.
jeep-grand-cherokee-srt-night-launch

Sitt som klistrad i sätet

Gör dig redo för maximal acceleration från startlinjen, optimerad av ett system som aktiveras med knappen till Launch Control. Tryck på knappen, håll bromsen nedtrampad, ställ in ratten och ge full gas. Ta foten från bromsen så att din bil accelererar så hårt som möjligt från linjen med maximalt vridmoment och minimalt hjulspinn.

SELEC-TRACK®

jeep-grand-cherokee-srt-night-select-track

Prestandan vilar i dina händer

Med Selec-Track®-systemet, som låter dig anpassa körinställningarna, maximeras prestandan. Med ett enkelt gränssnitt kontrollerar du fjädring, drivkraftens fördelning, växlingsmönster, stabilitetskontroll och motoroptimering. Avancerade Active Damping System öppnar och stänger fjädringens dämpningsventiler beroende på vilken av de fem inställningarna som valts. Såväl komfort och sprint finns med i körupplevelsen i Jeep® Grand Cherokee SRT® Night.
jeep-grand-cherokee-srt-night-front-view

Alltid under kontroll

De nya körlägena ger ökad kontroll av 2016 Grand Cherokee SRT® Night. Många SRT® -delar ger bilen fördelen av distinkt väghållning. Lägre markfrigång, stelare fjädring, robusta krängningshämmare och vinkelställda fram- och bakhjul bidrar till att Grand Cherokee SRT® Night uppnår en imponerande sidoacceleration på 0.90 g på en så kallad skidpad när den är utrustad med P Zero-däck med mjukare gummiblandning. G-kraftmätaren, som tillhör standardutrusningen och visas på TFT, ger konstant feedback.

BROMSNING

jeep-grand-cherokee-srt-night-wheel

Stoppa det ostoppbara

Det högpresterande bromssystemet från Brembo med låsningsfria skivbromsar på alla fyra hjulen är en garanti för säkerhet och prestanda. Massiva 15-tums rotorer fram med 6-kolvs bromsok, och 13,8-tums rotorer bak med 4-kolvs bromsok, rödlackade för att betona hela sin kraft.

ULTRAPREMIUM-INTERIÖR I VÄRLDSKLASS

jeep-grand-cherokee-srt-night-interior
jeep-grand-cherokee-srt-night-leather-seat

Känn premiumklassen

Jeep® valde den bästa av världens finaste garvare att tillverka bilens Laguna skinnsäten. Svenska Elmo väljer enbart skinn från Skandinavien där taggtrådsstängsel är förbjudna. Därför har skinnen färre revor och oregelbundenheter. Med minsta möjliga beredning lyser skinnets naturliga mjukhet och skönhet igenom. Skinnet utvecklar veck och rynkor som anpassar sig efter hur du sitter på sätet.
jeep-grand-cherokee-srt-night-steering-wheel SRT® - RATT Ratten, som är läderklädd och med plan nederdel, har växelpaddlar för manuell växling.
jeep-grand-cherokee-srt-night-speaker-sound LJUDANLÄGGNING MED 19 HÖGTALARE Harman Kardon®-systemet med förstärkare på 825 watt skapar den perfekta ljudupplevelsen i Grand Cherokee SRT® Night.
jeep-grand-cherokee-srt-night-active-noise-cancellation ACTIVE NOISE CANCELLATION Du får en oslagbar ljudupplevelse med detta system som reducerar ljud utifrån med tysta ljudvågor.

DIREKT FEEDBACK OM G-FORCE

Utöver information om navigation och bränsleekonomi tillhandahåller 7-tums instrumentgruppen också SRT®-specifik kommunikation för att öka körprestandan. G-kraftseffekten är omedelbart tillgänglig liksom prestandamått som 0–60 och tider per kvartsmile.
jeep-grand-cherokee-srt-night-cluster
jeep-grand-cherokee-srt-night-screen

Uppgifter om prestanda i realtid

Känn dig som om du är på tävlingsbanan med telemetri och data i realtid, tillgängliga från 2016 Jeep® Grand Cherokee SRT® Night. Ta en titt på Performance Pages Plus som visas på 8,4-tums pekskärmen till Uconnect® 8.4. Se statistik över prestanda som dynamisk väghållning, bromsning, motorns hästkrafter, vridmoment och acceleration. Performance Pages Plus följer det som sker under motorhuven med digitala mätare som överför batteriets spänning, oljetryck, kylvätska och insugsluftens temperatur.

NYA VALET MODE

jeep-grand-cherokee-srt-night-rear-view Nya Valet Mode gör ett antal nya fordonskonfigurationer möjliga på 2016 Jeep® Grand Cherokee SRT® Night. Motorn är konstruerad för att väsentligt minska hästkrafter och vridmoment som begränsas till 4000 v/min. Kraftöverföringen utestänger åtkomst till ettans växel och växlar upp tidigare än normalt. Det manuella växelläget behandlas på samma sätt som körläget. Dragkraft, styrning och fjädring ställs in på respektive Street-inställningar. Växelpaddlarna på ratten, drivlägesfunktionerna och Launch Control inaktiveras medan den elektroniska stabilitetskontrollen aktiveras till fullständigt läge. Med en personanpassad fyrsiffrig PIN-kod kan föraren aktivera och inaktivera Valet-läget.