MER ÄN 70 SÄKERHETS-
OCH TRYGGHETSFUNKTIONER

grand-cherokee-safety-airbag

KROCKKUDDAR – SKYDDAR FRÅN ALLA HÅLL

2017 Grand Cherokee har mer än 70 säkerhets- och trygghetsfunktioner, däribland flerstegskrockkuddar för förare och frampassagerare samt extra sidogardinskrockkuddar. Standardkrockzoner i den främre delen av fordonet och sidoskyddsbalkar (integrerade i designen) bidrar också till att absorbera överskottsenergin och minska överföringen av den till passagerarna.
grand-cherokee-safety-blindspot

ÖVERVAKNING AV DÖDA VINKLAR


Dubbla radarsensorer övervakar döda vinklar och kontrollerar ständigt området mellan din Jeep® Grand Cherokee och de andra fordonen. När systemet upptäcker ett fordon som befinner sig för nära ditt hörs en ljudsignal och en belyst varningsikon dyker upp på de yttre backspeglarna.
grand-cherokee-safety-park-assist

PARKVIEW®-
BACKKAMERA

2017 Jeep® Grand Cherokee har två samverkande system som hjälper dig att parkera på ett säkert och bekvämt sätt. Den nya ParkView®-backkameran med ParkSense®-parkeringshjälp fram och bak varnar för eventuella hinder och underlättar parkering och utbackning. I backläge visar kameran en videobild (med dynamiska stödlinjer) av det som finns bakom bilen. Vid parkering och liknande manövrer hjälper systemen dig att uppmärksamma dolda föremål fram och bak, och genom en ljudsignal varnas du och ges möjlighet att reagera.
grand-cherokee-safety-park-assist

PARKERINGSHJÄLP VID PARALLELL- OCH VINKELPARKERING


Nu är Jeep® Grand Cherokee försedd med underlättande parkeringshjälp vid parallell- och vinkelparkering. När den identifierar en parkeringsplats dirigerar systemet föraren med hjälp av ljudinstruktioner. Dessa instruktioner dyker även upp på förarinformationsdisplayen. Föraren kontrollerar växelläge, broms och gaspedal medan styrsystemet kontrollerar ratten.
grand-cherokee-safety-lanesense

LANESENSE®-FILBYTESVARNING MED FILHÅLLNINGSHJÄLP


Denna nya funktion mäter upp din position inom filgränserna. Om den upptäcker en oavsiktlig filavvikelse larmar den dig och rätar tillbaka fordonet i filen.
grand-cherokee-safety-accident

OLYCKSFÖREBYGGANDE
SYSTEM


Även de mest uppmärksamma förarna kommer att uppskatta dessa varningssystem. Om du närmar dig ett annat föremål för snabbt kommer Forward Collision Warning (FCW) med Crash Mitigation att varna dig. En hörbar och visuell varning utlöses och systemet bromsar automatiskt om du är nära att krocka. Den adaptiva farthållaren (ACC) justerar automatiskt hastigheten så att du håller ett förinställt avstånd mellan dig själv och fordonen framför dig.
grand-cherokee-safety-safe-secure

SÄKERT, TRYGGT OCH
UNDER KONTROLL


Ett nätverk av säkerhets- och trygghetssensorer bidrar till att upprätthålla fordonets styrförmåga och ger automatisk hjälp när de upptäcker att du avviker från den avsedda vägen. Antisladdsystemet (Electronic Stability Control, ESC) samordnar Electronic Roll Mitigation (ERM), de låsningsfria bromsarna (ABS), och dragkraftskontrollen, och aktiverar varje system när hjulslirning upptäcks.