KONSTRUERAD FÖR ATT SKYDDA

Helt nya Jeep® Compass följer märkets tradition av motståndskraftiga bilar. Över 70 säkerhets- och trygghetsfunktioner - där bland annat kollisionsvarningsystem och körfilsassistans är standard – finns tillgängliga i kompaktsuven tillsammans med den allra senaste tekniken och ingenjörskonsten. Jeep® Compass skyddar dig och dina nära och kära med hjälp av Höghållfasthetsstål och andra avancerade material. Passagerarna skyddas dessutom av de mest sofistikerade krockkuddesystemen som finns att tillgå, med sex krockkuddar som standard.

DRAG

PÅ DEN SÄKRA SIDAN

Helt nya Jeep® Compass är utrustad med en mängd aktiva säkerhets- och trygghetsfunktioner som standard, så att du kan känna dig helt trygg bakom ratten. De är utformade för att hjälpa dig behålla kontrollen över bilen genom att anpassa prestandan efter vägförhållandena.

LaneSense® avåkningsvarnare

Detta standardmonterade säkerhetssystem mäter din position inom körfältslinjerna.Systemet varnar dig och styr tillbaka bilen in i körfältet om det upptäcker att bilen avviker oavsiktligt.

Främre kollisionsvarningssystem

Detta säkerhetssystem ingår som standard i Jeep® Compass och varnar föraren med hjälp av ljudsignaler när en potentiell frontalkrock identifieras, så att föraren uppmärksammas och kan agera innan det är försent.

Döda vinkeln-övervakning

Tillvalssystemet för döda vinkeln-övervakning varnar föraren genom att tända en ikon och avge en ljudsignal när ett fordon kör in i döda vinkeln. Detta ökar säkerheten för alla trafikanter på vägen.

PARKVIEW BACKKAMERA

Bilden från ParkView-backkameran visas på navigeringsskärmen när du lägger i backen. Denna funktion ger en vidvinkelvy av området bakom bilen med dynamiska linjer som hjälper föraren att backa in i parkeringsfickor eller trånga utrymmen.

PARKSENSE BAKRE PARKERINGSASSISTANS

Parkera i trånga parkeringsfickor med detta smarta system som finns tillgängligt för Jeep® Compass. Fyra sensorer som är inbyggda i den bakre stötfångarpanelen skickar ut ultraljudsvågor när backen är ilagd. Föraren varnas om bilen kommer för nära ett föremål.

BACKVARNARE FÖR KORSANDE TRAFIK

Detta system varnar förarna med visuella ikoner och ljudsignaler om ett annat fordon passerar bakom bilen när de backar ut från parkeringsplatsen. Detta säkerhetssystem som är tillgängligt som tillval aktiveras alltid när du lägger i backen.

I SÄKRA HÄNDER

Helt nya Jeep® Compass har ett antal tillvalsfunktioner som förenklar dina resor så att de blir mer njutbara än någonsin förr. Körupplevelsen blir därmed extremt säker både på dagen och på natten.

Keyless Enter-N-Go

Med den personliga nyckeldosan i fickan eller handväskan, öppnas din Jeep® Compass så snart du drar i ett av de främre dörrhandtagen eller öppnar bakluckan.För att starta motorn behöver du bara trycka på Start/stopp-knappen samtidigt som du trycker ner bromspedalen.

Automatiska strålkastare

Denna tillvalsfunktion förbättrar förarens sikt och ökar säkerheten i dåliga ljusförhållanden.Strålkastarna kan ställas in på att tändas och släckas automatiskt efter den omgivande ljusnivån.

Adaptiv farthållare

Hjälper till att hålla avståndet till bilen framför och kan under vissa förhållanden stanna bilen helt utan att föraren behöver göra något.

Beroende på utrustningsnivå kan vissa interiöra samt exteriöra utrustningsalternativ vara antingen standard eller tillval. Notera att vissa tillval inte är tillgängliga för samtliga utrustningsnivåer.