4WD-SYSTEM

Jeep®-märket har alltid stått för att du ska välja din egen väg. I vår ojämförbara serie av sofistikerade 4x4-system hittar du din väg uppför, nedför, genom eller runt nästan allt. Jeep 4x4 är mästarna som har kapacitet för alla väder så att du är redo för nästan allt som naturen har i beredskap för dig.

Välj ett 4WD-system för att lära dig mer om bilens förmåga:

Jämförelse av alla 4WD-system Tillgängliga 4WD-system

JEEP® ACTIVE DRIVE 4X4

4x4-systemet Jeep® Active Drive 4x4 innehåller en urkopplingsbar bakaxel som är unik i klassen - en funktion som bara aktiveras när det behövs för att ge bättre bränsleeffektivitet.
Stabilitetskontrollen Selec-Terrain® ger dig kapacitet i alla väder med fyra lägen: Auto, Snow, Sand och Mud.
En differentialbroms samverkar, som standard, med det avancerade 4x4-systemet och ger enastående kapacitet inför nästan allt som naturen har i beredskap åt dig.

Detaljer   

Renegade

Tillgänglig på de här Renegade-modellerna
Longitude – Limited

 

SÅ HÄR FUNGERAR JEEP® ACTIVE DRIVE 4X4

Det är bra att ha ett Jeep® 4x4-system – utifall att. Livet är oförutsägbart, och när du ställs inför oväntade hinder hjälper Jeep® Active Drive 4X4 med on demand fyrhjulsdrift dig att klara utmaningen. I ösregn, halkig gyttja, djup snö eller på oberäkneliga grusvägar övervakar detta sofistikerade system om hjulen slirar och överför automatiskt vridmoment när det behövs. Enkelt, smart och suveränt effektivt.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus.

JEEP® ACTIVE DRIVE LOW 4X4

Jeep® Active Drive Low 4x4 systemet inkluderar all funktionalitet som finns i Jeep® Active Drive 4x4 System systemet och lågväxel för förbättrad framkomlighet. Det fyrhjulsdrivna lågväxelläget är extra användbart vid låga hastigheter då kravet på utmärkt väggrepp är stort.
Dessutom erbjuder systemet mycket bra respons mellan gaspedal och framåtdrivning under låga hastigheter. Selec-Terrain® -systemet inkluderar lägen för framkomlighet i olika miljöer: Auto, Snow, Sand, Mud och Rock.

Detaljer   

Renegade

Standard på:
Trailhawk®

 

SÅ HÄR FUNGERAR JEEP® ACTIVE DRIVE LOW 4X4

Jeep® Active Drive Low systemet är utmärkt för framkomlighet i alla väderlekar, särskillt i kombination med att Selec-Terrain® systemet är inkopplat. Jeep® Active Drive Low systemet kopplar automatiskt ur driften på bakaxeln när den inte behövs.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus. Lågväxel: Förhållanden som kräver extra kraft vid låga varvtal, teknisk körning och situationer när extra vridmoment är bra att ha (t.ex. dra en båt på trailer ur vattnet).

JEEP® ACTIVE DRIVE I 4X4

4x4-systemet Jeep® Active Drive I innehåller en urkopplingsbar bakaxel som är unik i klassen - en funktion som bara aktiveras när det behövs för att ge bättre bränsleeffektivitet. Stabilitetskontrollen Selec-Terrain® ger dig kapacitet i alla väder med fyra lägen: Auto, Snow, Sport och Sand/Mud. En differentialbroms samverkar, som standard, med det avancerade 4x4-systemet och ger enastående kapacitet inför nästan allt som naturen har i beredskap åt dig.

Detaljer   

Cherokee

Standard på de här Cherokee-modellerna
Longitude – Limited

 

SÅ HÄR FUNGERAR JEEP® ACTIVE DRIVE I 4X4

Det är bra att ha ett Jeep® 4x4-system – utifall att. Livet är oförutsägbart, och när du ställs inför oväntade hinder hjälper Jeep Active Drive I med konstant fyrhjulsdrift dig att klara utmaningen. I ösregn, halkig gyttja, djup snö eller på oberäkneliga grusvägar övervakar detta sofistikerade system om hjulen slirar och överför automatiskt vridmoment när det behövs. Enkelt, smart och suveränt effektivt.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus.

JEEP® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4

Cherokee Trailhawk® är utrustad med Jeep® Active Lock 4x4 som standard. Systemet har samma funktioner som Jeep Active Drive I 4x4 men innehåller också en förstaklassig mekanisk bakaxelspärr, lågväxel och är dessutom Trail Rated ®. En anmärkningsvärd krypförmåga på 56:1 ger bättre kontroll över gasresponsen vid körning i terräng. Stabilitetskontrollen Selec-Terrain® omfattar lägena: Auto, Snow, Sport, Sand/Mud och Rock som ger off-roadkapacitet i alla väder.

Detaljer   

Cherokee

Standard på:
Trailhawk®

 

SÅ HÄR FUNGERAR JEEP® ACTIVE DRIVE LOCK 4X4

Jeep® Active Drive Lock med fyrhjulsdrift har förmågan att ta med Cherokee Trailhawk® på spännande äventyr. Systemets urkopplingsbara 4WD-bakaxel aktiveras automatiskt när mer drivkraft behövs. Systemet innehåller en lågväxel och en låsbar bakaxel som ger maximal kapacitet i terräng.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus. Lågväxel: Förhållanden som kräver extra kraft vid låga varvtal, teknisk körning och situationer när extra vridmoment är bra att ha (t.ex. dra en båt på trailer ur vattnet).
Tillgänglig på den här Cherokee-modellen

QUADRA-DRIVE® II 4X4 MED BAKRE ELSD

Det definitiva beviset för kapacitet är Quadra-Drive® II 4x4 med elektronisk bakre differentialbroms, som levererar maximal dragkraft i alla väder och har Jeep®-bilarnas legendariska offroad-kapacitet. Välj Auto-läget i stabilitetskontrollen Selec-Terrain® för vardagskörning, eller ställ in Sport, Snow, Sand/Mud eller Rock för specifika körförhållanden. Lägg till luftfjädringssystemet Quadra-Lift® för att få ytterligare en dimension – det höjer bilen för att ge bättre kapacitet i terräng, och sänker den på vanliga vägar för bättre väghållning och bränsleeffektivitet+.

DETALJER   

Grand Cherokee

Standard på:
Overland Diesel
Summit Diesel

 

SÅ HÄR FUNGERAR QUADRA-DRIVE® II 4X4

Quadra-Drive® II aktiv konstant 4x4 innebär att bilen är optimalt rustad för så gott som varje körsituation. Systemet använder fördelningsväxellådan Quadra-Trac II® med elektronisk differentialbroms i bakaxeln, och ger suverän dragkraft. Quadra-Drive II omfattar även en 2,72 lågväxel och neutralläge.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus. Lågväxel: Förhållanden som kräver extra kraft vid lågt varvtal, teknisk körning och situationer när extra vridmoment hjälper (t.ex. dra en båt på trailer ur vattnet).

QUADRA-TRAC® SRT® 4X4

Quadra-Track® SRT® levererar Grand Cherokee SRT8® suveräna prestanda under alla körförhållanden. Den starkaste fördelningslådan som någonsin konstruerats av Jeep® hanterar stora mängder hästkrafter och vridmoment som genereras av den mäktiga 6,4-liters V8-motorn. Detta 4x4-system innehåller en kraftfull mekanisk "våt" koppling och elektronisk bakre differentialbroms som gör att 100 % av drivenhetens vridmoment kan överföras till ett bakhjul. Med ett inställningsvred till Selec-Trac©-systemets fem lägen hanteras vridmomentsfördelning och dämpning av fjädringen.

DETALJER   

Grand Cherokee

Standard på:
SRT

 

SÅ HÄR FUNGERAR QUADRA-TRAC® SRT® 4X4

Quadra-Trac® SRT® är ett aktivt konstant 4x4-system, konstruerat av samma ingenjörer som designat SRT8® och ger extrem dragkraft på gatan och i terräng. Detta system är alltid aktivt och fördelar vridmomentet helt elektroniskt. Det överför automatiskt optimalt vridmoment till fram- och bakaxlarna beroende på rådande förhållanden. Föraren kan välja mellan fem dynamiska lägen för specifika körförhållanden med Selec-Trac®-systemet. Auto, Snow, Tow, Sport och Track.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus.

QUADRA-TRAC II® 4X4

Förmåga skapar förtroende. Quadra-Trac II® 4x4-systemet omfattar en fördelningsväxellåda med två hastigheter, som använder en rad sensorer för att så tidigt som möjligt fastställa om däcken sladdar och vidta lämpliga åtgärder. Om en sladd känns av överförs ögonblickligen upp till 100 % av tillgängligt vridmoment till axeln med bäst dragkraft. Välj Auto-läget i stabilitetskontrollen Selec-Terrain® för vardagskörning, eller ställ in Sport, Snow, Sand/Mud eller Rock för specifika körförhållanden. Våga köra lite djärvt!

DETALJER   

Grand Cherokee

Standard på:
Limited
Overland bensin

 

SÅ HÄR FUNGERAR QUADRA-TRAC II® 4X4

Quadra-Trac II® är ett aktivt konstant 4x4-system som fungerar i fyrhjulsdrift tills extra dragkraft behövs. Det reagerar då genom att elektroniskt koppla in kopplingspaketet för att överföra upp till 100 % av vridmomentet till endera axeln. Systemet samverkar med den låsbara differentialen och fyrhjulsdriftens bromskontroll för säkerhet i alla väder. Quadra-Trac II 4x4-systemet innehåller även en 2,72:1 lågväxel och neutralläge för bogsering på plan mark.

Användningsområden:

Nästan varje körsituation.

ROCK-TRAC® 4X4

Systemet Rock-Trac® 4x4 har legendarisk status i offroad-sammanhang. Och det finns skäl till det: Rubicons tuffa fördelningsväxellåda NV241 OR med 4:1 för lågväxel, spärrbar differential, Tru-Lok® elektroniska differentialspärrar och elektroniskt urkopplingsbar frontstabilisator ger förbluffande kapacitet i terräng. Med dessa högklassiga hjälpmedel får du en verklig kämpe som tar dig till höjder som andra bara kan drömma om.

DETALJER   

WRANGLER

Standard på:
Rubicon

WRANGLER UNLIMITED

Standard på:
Rubicon

SÅ HÄR FUNGERAR ROCK-TRAC® 4X4 SYSTEM ROCK-TRAC®

Rock-Trac® 4x4-systemet levererar bättre kontroll, mer vridmoment till hjulen och låter dig köra nästan vart du än styr. Rock-Trac med 4:1(bensinversion) lågväxel och kryphastighet förser Rubicon med bättre vridmoment till hjulen – gör det enklare att forcera hinder som stenblock eller stockar och köra uppför eller nedför branta sluttningar.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus. Lågväxel: Förhållanden som kräver extra kraft vid låg hastighet, teknisk körning och situationer när extra vridmoment är bra att ha (t.ex. dra en båt på trailer ur vattnet).

COMMAND-TRAC® 4X4

Skapad att övervinna. När det krävs fyrhjulsdrift, såsom vid terrängkörning eller hala körförhållanden, kan du lita på Command-Trac™ NV241 GII 4x4. Command-Trac är ett beprövat shift-on-the-fly-system med en 2,72:1 lågväxel för terrängkörning och neutralläge för bogsering. Wrangler med Command-Trac 4x4 är specialbyggd för äventyr och frihet.

DETALJER   

Wrangler

Standard på:
Sahara

Wrangler Unlimited

Standard på:
Sahara

SÅ HÄR FUNGERAR COMMAND-TRAC® 4X4

Command-Trac® 4x4 fördelar vridmomentet 50/50 till fram- och bakaxlarna vid offroadförhållanden eller när extra dragkraft behövs.

Användningsområden:

Högväxel: Alla vägunderlag, inklusive våt eller snötäckt beläggning, sand eller grus. Lågväxel: Förhållanden som kräver extra kraft vid lågt varvtal, teknisk körning och situationer när extra vridmoment hjälper (t.ex. dra en båt på trailer ur vattnet).

TOPPEN AV SIDAN